Home
het nieuwsoverzicht
de agenda van ZPV
ZPV-werkgroepen
de nieuwsbrieven Power to the People
info over subsidies
info over salderen
FAQ`s: veelgestelde vragen
techniek
Reparatie Service
links naar PV-websites
lid worden
donaties
contact met ZPV opnemen
archief met nieuwsberichten


Agenda

NOV

Themadag ZPV over 'kennisdelen'

jaar
25

De ZPV gaat in het najaar 2023 een themadag organiseren. Kern van de dag is het delen van kennis. Drie experts zullen hun licht laten schijnen over zaken als de thuisbatterij, warmtepompen, isolatie, saldering en de energietransitie.

De themadag vindt plaats op zaterdag 25 november 2023 in Joure. De dag staat open voor leden van de vereniging en voor andere belangstellenden. Klik op de onderstaande uitnodiging voor een vergrootte versie.

Hier kunt u het aanmeldformulier downloaden. Er is ook een aanmeldformulier voor standhouders.
JUN

Duurzaamheidscafé Nijmegen

jaar
26

Het Nijmeegse Duurzaamheidscafé gaat deze keer over Energie Opwekking. Uiteraard komt het bezit van zonnepanelen aan bod. Meer informatie - ook over de andere bijeenkomsten - is te vinden op Duurzaamheidscafé Nijmegen
JUN

Living Village Festival in Dalfsen

jaar
18

Het Living Village Festival in Dalfsen is een vijfdaagse happening met een uitgebreid programma. Naast muziek, theater en kunst is er veel aandacht voor gemeenschapsleven, duurzaamheid, levend bouwen, off-grid workshops en lezingen, leven in een ecodorp, kinderveld en Open Spaces. Je kunt kamperen ter plekke. Meer info: Living Village .
JUN

Duurzaamheidsfestival Blue Skies

jaar
6

In Groningen vindt van 6 t/m 10 juni 2018 het Duurzaamheidsfestival Blue Skies plaats. Doel van het festival is om samen te brengen wat nu versnipperd is en bovenal om te inspireren.

Voor iedereen is er iets te vinden rondom het thema duurzaamheid, voor elk wat wils. Ontdek een week lang de nieuwste ontwikkelingen. Meer info: Blue Skies Festival
MEI

Duurzame dag Akkrummer Reuzedei

jaar
11

In 2010 bedacht een kleine groep Akkrummer ondernemers een themadag rondom duurzaamheid. Zij noemden het de Reuzedei. Inmiddels is de Reuzedei uitgegroeid tot een evenement dat zo’n 10 duizend bezoekers trekt en volop in de belangstelling staat van de pers. Meer info via Reuzedei.nl .
APR

Duurzaam Drenthe

jaar
12

Donderdag 12 april 2018 vindt voor de zesde keer Hèt Duurzaam Drenthe evenement plaats, in het provinciehuis in Assen. Deze dag wordt georganiseerd door IVN Drenthe, Drenthe in Transitie (DIT), de Kamer van Koophandel en de provincie Drenthe.

Afgelopen jaar is Greenwaste uit Hoogeveen uit 27 inzendingen verkozen tot ‘Het Duurzame Drentse Bedrijf 2017’. Johan van Dijk uit Emmer-Compascuum is uitgeroepen tot de eerste ‘Duurzame Drentse Willie Wortel van 2017.
FEB

Verkiezingsdebat 'energietransitie' in DEZo Energiecafé

jaar
21

Precies één maand vóór de gemeenteraadsverkiezingen houdt het DEZo Energiecafé een verkiezingsdebat over het thema 'energietransitie'. De bijeenkomst is weer in Restaurant Happy Moose in Zoetermeer.
JAN

Solar Business Day

jaar
24

De Solar Business Day is hèt jaarlijkse solar netwerk- en kennisevent. Op deze dag presenteren Solar Solutions Int. en het Solar Magazine tevens het Nationaal Solar Trendrapport 2018.

Op dit moment is de locatie nog niet bekend; houd de website van Solar Solutions in de gaten.
JAN

DEZo Energiecafé over Duurzame mobiliteit

jaar
15

Onderwerp van het energiecafé is deze keer de duurzame mobiliteit. Het gaat over duurzame energie en electrische auto's maar wellicht ook over andere oplossingen.

De bijeenkomst vindt plaats in Restaurant Happy Moose, Het Lange Land 20 in Zoetermeer. Voor het exacte tijdstip van begin raadpleeg DEZo.eu .
NOV

Werkconferentie TopSector Energie

jaar
29

De jaarlijkse Werkconferentie van de TopSector Energie is gericht op iedereen die betrokken is bij de energietransitie in Nederland. De conferentie vindt plaats in het NBC CONGRESCENTRUM in Nieuwegein.

Ondernemers, onderzoekers, onderwijsprofessionals, NGO’s en overheden richten zich tijdens dit evenement op de onderlinge samenwerking die de energietransitie kracht bij moet zetten. Het programma is een rijke mix aan workshops, werksessies, presentaties en netwerkmogelijkheden.
NOV

Energiepodium Debat

jaar
27

GasTerra organiseert het Energiepodium Debat van 27 november in Den Haag, van 14:30 tot 17:00 uur. Thema is de vraag: Gaat het Tweede Energieakkoord doorbijten?
NOV

Haagse Energiebeurs

jaar
26

Net als de voorgaande edities vindt de Haagse Energiebeurs plaats in de Atrium City Hall in het stadhuis aan het Spui. Bewoners en ondernemers kunnen hier kennismaken met duurzame bewoners- en bedrijfsinitiatieven uit de hele stad.
SEP

Groen Stadsfestival in Schagen

jaar
28

Op zondag 28 september organiseert het Millenniumcomité en de gemeente Schagen voor de tweede keer het Groene Stadsfestival Schagen op de Markt en de Gedempte Gracht. Meer dan vijftig lokale en regionale bedrijven presenteren duurzame of biologische producten, diensten en advies. Natuurlijk is de ZPV ook hier van de partij. Ook is een parcours uitgezet voor proefritten met elektrische voertuigen.
SEP

Pompoenfair in Zijpe

jaar
28

Op zondag 28 september doet de ZPV weer mee aan de jaarlijkse Pompoenfair in Zijpe, altijd een druk bezocht evenement.
SEP

Braderie/Vlooienmarkt in Ilpendam

jaar
27

Net zoals de afgelopen jaren zal de ZPV weer aanwezig zijn op de gezellige braderie annex vlooienmarkt in Ilpendam, op zaterdag 27 september.
SEP

ZPV bij Straatfestival Dirkshorn

jaar
13

Ook in 2014 is de ZPV weer aanwezig bij het Straatfestival in Dirkshorn, gemeente Schagen. Het festival met de markt vindt plaats op zaterdag 13 september.
AUG

Grootse markt in Schagen

jaar
31

Net zoals de afgelopen jaren gaat de ZPV weer deelnemen aan de jaarlijkse Markt in Schagen / Noord Holland.
JUN

Volendammerdag met ZPV-kraam

jaar
29

De Volendammerdag is een heel druk bezochte markt met publiek van zelfs ver buiten het dorp. De ZPV geeft graag acte de présence op 29 juni met haar marktkraam.
JUN

Alkmaars Stadsfestival

jaar
1

Op zondag 1 juni is er bij het Alkmaars Stadsfestival ook een duurzaamheids- en energiemarkt. De ZPV zal daar met een kraam aanwezig zijn, zelfs met een 100% elektrische auto: een BMW i3, gratis ter beschikking gesteld door de firma Maaral te Alkmaar.
MEI

Jaarlijkse braderie Oosthuizen

jaar
18

Ook in 2014 is de ZPV weer met een kraam aanwezig in Oosthuizen. De jaarlijkse braderie vindt dit jaar plaats op zondag 18 mei.
APR

ZPV op Koningsdag in Kwadijk

jaar
26

Op zaterdag 26 april staat de ZPV met haar kraam in het Noord-Hollandse Kwadijk. Een premiere: voor het eerst op Koningsdag aanwezig bij een braderie ...
OKT

ZPV nu ook in Purmerend

jaar
12

De ZPV is op zaterdag 12 oktober ook met een kraam aanwezig in Purmerend.
OKT

ZPV in Zeist

jaar
11

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober staat de ZPV met een kraam in het winkelcentrum Belcour in Zeist.
OKT

ZPV in Vredenburg/Utrecht

jaar
10

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, staat de ZPV met een van haar kramen op de markt in Utrecht, op het Vredenburg.
SEP

ZPV-kraam aanwezig in Zijpe

jaar
29

Op zondag 29 september is de ZPV aanwezig op de jaarlijkse pompoenfair in Zijpe.
SEP

Braderie/Vlooienmarkt in Ilpendam

jaar
21

Net zoals vorig jaar is de ZPV weer aanwezig op de gezellige braderie annex vlooienmarkt in Ilpendam, op zaterdag 21 september.
SEP

De ZPV aanwezig bij het Straatfestival Dirkshorn

jaar
14

Ook dit jaar is de ZPV weer aanwezig bij het Straatfestival in Dirkshorn
AUG

Promotie ZPV in Schagen

jaar
24

Op zaterdag 24 augustus geeft de ZPV acte de présence in het Noordhollandse Schagen.
JUN

ZPV houdt jaarlijkse ledenvergadering

jaar
15

Op zaterdag 15 juni houdt de ZPV haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Deze keer vindt de bijeenkomst plaats in Lelystad. Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen.
Mocht U als ZPV-lid de uitnodiging hebben gemist, stuur dan een mailtje naar onze ledenadministratie(at)zonnestroomproducenten.org
JUN

ZPV op braderie in Oosthuizen

jaar
9

Op zondag 9 juni is de ZPV in Oosthuizen present op de braderie met één van haar marktkramen.
JUN

ZPV in Alkmaar

jaar
2

Op 2 juni 2013 is de ZPV in Alkmaar actief met haar promotiekraam.
OKT

De ZPV-kraam staat op de Milieumarkt in Schagen.

jaar
7

Op zondag 7 oktober is de ZPV met haar voorlichtingskraam aanwezig op de markt in Schagen.
SEP

De ZPV-kraam aanwezig in Zijpe

jaar
30

Op zaterdag 30 september is de ZPV aanwezig op de pompoenfair in Zijpe. We zullen terplekke zonnestroom opwekken en antwoord geven op al uw vragen over zonnepanelen.
SEP

Braderie/Vlooienmarkt in Ilpendam

jaar
29

Op 29 september zal de ZPV aanwezig zijn met één van haar info-kramen in Ilpendam. Deze braderie en vlooienmarkt vindt plaats van 11.00 -16.00 uur, vergezeld van de jaarlijkse kermis.
SEP

De ZPV kraam in Geldrop.

jaar
23

Op zondag 23 september 2012 staan we met de voorlichtingskraam op de Andere Mert/ Regenboogfestival in Geldrop.
SEP

Info-avond ZPV in Zeist

jaar
17

Op maandag 17 september vindt in het gemeentehuis van Zeist een info-avond plaats. Het motto is: Zon op Zeister daken. Doel is om (nog) meer bewoners en bedrijven uit Zeist aan de zonne-energie te krijgen.

De avond begint om 19:30 uur. De ZPV zal present zijn met haar info-kraam om alle vragen van bezoekers te beantwoorden; ZPV-er Cees Jol zal daarnaast ook een inleiding geven over aandachtspunten voor beginnende en toekomstige zonnestroom producenten.
Lees meer en meld je aan op energiekebuurt.nl
SEP

De ZPV-kraam aanwezig in Enschede

jaar
16

Op zondag 16 september zal de ZPV voorlichting geven over zonne-energie op de biologische markt de Twentse Landdag te Enschede. In het Ledeboerpark zullen we zonnestroom produceren en al uw vragen over zonnepanelen beantwoorden.
SEP

De ZPV aanwezig bij het Straatfestival Dirkshorn

jaar
8

Op zaterdag 8 september is het voorlichtingsteam van de ZPV aanwezig op het straatfestival in Dirkshorn. Van 15.00 tot en met 21.30 zullen zij al uw zonne-energie vragen beantwoorden.
AUG

De ZPV staat op de Avondkaasmarkt in Edam

jaar
11

Op zaterdag 11 augustus staat de Zonnestroom Producenten Vereniging met de voorlichtingskraam op de Avondkaasmarkt in Edam. Van 16.00 tot 23.00 uur staan onze experts u graag te woord en kunt u bij hen terecht met al uw zonne-energie vragen.
AUG

Markten en straatfestivals in de planning

jaar
5

Er is een aantal markten cq straatfestivals waar de ZPV voor uitgenodigd is en waar de ZPV uiteraard aanwezig zal zijn met het kraampje boordevol PV informatie:

Edam op zaterdag 11 Augustus
Dirkshorn op zaterdag 8 September -- het zeer gewilde en populaire straatfestival
Zijpe op zondag 30 September
Schagen op zondag 7 october, de zeer leuke milieumarkt
Mogelijk ziet u ons op nog meer markten/festivals.
JUN

De ZPV-voorlichtingskraam op de braderie in Oosthuizen.

jaar
3

Op zondag 3 juni zijn we zelfs op 3 markten tegelijk aanwezig om onafhankelijke voorlichting over zonne-energie te geven. Dit alles dankzij de inzet van vele vrijwilligers.
JUN

ZPV-voorlichtingskraam in Alkmaar

jaar
3

Op zondag 3 juni zijn we zelf op 3 markten tegelijk aanwezig om onafhankelijke voorlichting over zonne-energie te geven. Dit alles dankzij de inzet van vele vrijwilligers.
JUN

ZPV voorlichtingskraam in Helmond

jaar
3

Op zondag 3 juni staan we met onze voorlichtingskraam op de natuurmarkt in Helmond. De Imkersvereniging organiseert weer een gezellige markt in het Warande park.
MEI

ZPV-kraam op de markt in Marken

jaar
12

Op zaterdag 12 mei staat de ZPV met een voorlichtingskraam op de markt in Marken.
APR

ALV in duurzaamheidscentrum de Kaardebol in Zutphen

jaar
21

Op zaterdag 21 april vind de algemene ledenvergadering plaats in de Kaardebol. De Kaardebol is het Centrum voor Duurzaamheid van Zutphen. Een groene oase, vol duurzame activiteiten, omringd door stadsnatuur. Naast het natuurpark zijn er een middeleeuws erf (Erve Oyshamme), kassen en een bijzonder duurzaam hoofdgebouw.

De ledenvergadering zal in de middag plaatsvinden. Vanaf 13 uur staat de koffie voor u klaar.
APR

Energiemarkt Volendam

jaar
14

Op zaterdagmiddag 14 april is de ZPV aanwezig op de energiemarkt in Volendam.
FEB

Informatie-avond over zonne-energie

jaar
28

De informatieavond begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur en vindt plaats in De Hangar in Eindhoven-Meerhoven

Namens de ZPV zal Niels Schoorlemmer een presentatie geven over de praktijk van zonnepanelen voor burgers.


OKT

Algemene Ledenvergadering 29 oktober

jaar
29

Op zaterdag 29 oktober wordt de Algemene Ledenvergadering van de ZPV gehouden. Leden, noteert u alvast: ALV-ZPV Zwolle, Earthship, Doe-Park Nooterhof (website www.doeparknooterhof.nl). Nadere mededelingen volgen binnenkort via een nieuwsbrief en via de komende Power to the People 2011-4
AUG

ZPV kraam op de Kaasmarkt te Edam

jaar
6

Vorig jaar een doorslaand succes en dit jaar dus weer een kraam van de ZPV op de kaasmarkt in Edam. Heeft u zin om te komen helpen? Meld u aan via het contactformulier op de website.
JUL

ZPV kraam op de braderie in Volendam

jaar
17

Op 17 juli staan we op de braderie in Volendam. Wie heeft er zin om Cor Kempers te helpen met het geven van voorlichting over zonnestroom? Meld u aan via het contactformulier elders op de website.
JUL

Kennedymars Someren

jaar
3

Op 3 juli staat de ZPV-kraam op de braderie bij de Kennedymars te Someren. We zijn nog op zoek naar kraambemanning. Interesse om eens mee te helpen? Meld je aan via het contactformulier op deze website.
JUL

De ZPV-kraam staat op de Kennedymarkt in Someren

jaar
3

In het weekend van 2 en 3 juli vindt in het Brabantse Someren de 49e Kennedymars plaats. Op zondag is er een gezellige braderie met een feestelijk onthaal voor de wandelaars. Net als vorig jaar zal ook dit jaar op zondag de ZPV aanwezig zijn met haar voorlichtingskraam van 11.00 tot 18.00 uur.
JUN

Meerhovenmarkt

jaar
26

Op deze dag staan we met de kraam op de meerhovenmarkt in Eindhoven in samenwerking met Transition Towns Eindhoven en Olino.
JUN

De ZPV-kraam staat op de Bijenmarkt in Leiden

jaar
11

Op zaterdag 11 juni a.s. vindt in Leiden de jaarlijkse Bijenmarkt plaats. De ZPV zal hier de hele Bijenmarkt aanwezig zijn met haar voorlichtingskraam. Tijd en locatie: 10.00 tot 17.00 uur in het park (naast sportpark Trigon) aan de Zoeterwoudse Singel.
JUN

De ZPV- kraam staat op de Natuurmarkt in Helmond

jaar
5

Net als voorgaande jaren zal de ZPV voorlichtingskraam weer op de Natuurmarkt Helmond aanwezig zijn. De natuurmarkt wordt gehouden op zondag 5 juni van 12 tot 17 uur in het stadswandelpark 'de Warande' in Helmond. De markt wordt georganiseerd door de imkervereniging in samenwerking met het Natuur- en Milieu Centrum Helmond en richt zich vooral op natuur- en milieu-educatie. Uiteraard mag het thema zonnestroom hierbij niet ontbreken.

Dit evenement staat parallel aan onze aanwezigheid op de markt in Oosthuizen gepland. Deze dubbele aanwezigheid is mogelijk gemaakt doordat we een tweede kraam hebben ingericht om de voorlichtingsactiviteiten uit te kunnen breiden. We danken de vele vrijwilligers die zich hard inzetten voor de bemanning van beide kramen.
JUN

De ZPV-kraam staat op de braderie in Oosthuizen

jaar
5

Op zondag 5 juni staan we net als vorig jaar weer met de ZPV-kraam op de gezellige braderie in het Noord-Hollandse Oosthuizen. Vorig jaar zijn er een hoop vragen van bezoekers beantwoord en de verwachting is dat ook dit jaar weer veel bezoekers op deze mooie dorpsmarkt afkomen.
JAN

Bestuursvergadering

jaar
19

Op 19 januari vindt de eerste ZPV-bestuursvergadering van 2011 plaats. Belangrijk agendapunt is de taakverdeling onder de leden van het gedeeltelijk vernieuwde bestuur. Een samenvatting met besluiten kunt u daarna als nieuwsbericht op deze ZPV-website verwachten.
OKT

Algemene Ledenvergadering op 13 november a.s.

jaar
23

Op zaterdag 13 november wordt de Algemene Ledenvergadering 2010 gehouden van de ZPV, in Apeldoorn. Leden ontvangen binnenkort bericht van de vergadering en de agenda via de nieuwsbrief. Ook afzonderlijk via een nieuwsflits wordt de vergadering binnenkort toegelicht.
JUL

Kennedymarkt Someren

jaar
4

Op zondag 4 juli 2010 is de ZPV met een stand vertegenwoordigd op een duurzame markt in het Brabantse Someren. Op die dag wordt er rondom de finish van de wandel­tochten van de befaamde Kennedymars een uitgebreide Kennedymarkt georganiseerd met 250 marktkramen en/of grondplaatsen. Deze is feestelijk omlijst met straatartiesten, live muziek, (kinder-) attracties en veel gezellige terrasjes.

Voor meer informatie zie Kennedymars.


JUN

Braderie Oosthuizen

jaar
13

Op zondag 13 juni vindt voor de 22e keer de grote braderie van Oosthuizen plaats. De ZPV zal daar met een marktkraam vertegenwoordigd zijn.

Dit jaar valt de braderie gelijk met de extra activiteiten i.v.m. de viering van 40 jaar gemeente Zeevang. Tussen 11.00 en 17.00 uur zullen weer ruim 150 kramen opgesteld staan in de Raadhuisstraat; hierdoor ontstaat een lint van 1 km aan marktkramen. Ook zijn er veel activiteiten, vooral voor kinderen. Meer informatie vindt U in Het Gezinsblad.JUN

Natuurmarkt Helmond

jaar
6

Op zondag 6 juni 2010 vindt weer de jaarlijkse natuurmarkt in Helmond plaats. De ZPV zal daar met een (vernieuwde !) marktkraam aanwezig zijn.

De natuurmarkt wordt georganiseerd door Natuur- en milieucentrum Helmond en de plaatselijke imkersvereniging. Het evenement is open van 12 tot 17 uur; de toegang is gratis. De markt wordt gehouden in het stadswandelpark De Warande (de Kluis 1), zo'n 2 km van NS station Helmond Centraal. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Imkersvereniging Helmond.
MRT

Bestuursbijeenkomst in Goes: nieuw logo ZPV en deelname markten

jaar
27

Bijeenkomst van ZPV-bestuur en betrokkenen in Goes. Doel: de ontwerpen bekijken en beoordelen van bureau Nilsson voor een nieuw ZPV-logo. De nieuwe combinatie van logo en ZPV-naam zal gebruikt worden voor al onze uitingen naar de leden, de pers, instanties en bezoekers. Ze zal dus verschijnen op briefpapier, de nieuwsbrief Power to the People, de website, visitekaartjes, flyers en op de marktkramen.
JAN

16 maart a.s. Nederlands-Duits zonne-energie-forum

jaar
21

Uitnodiging

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) nodigt u op dinsdag 16 maart 2010 bij de Kamer van Koophandel te Utrecht (Kroonstraat 50) uit om tijdens het Nederlands-Duitse zonne-energie-forum kennis over de nieuwste technieken en mogelijkheden op het gebied van photovoltaïsche en thermische zonne-energie te vergaren en vertegenwoordigers uit de branche uit beiden landen te ontmoeten.

Voor het forum heeft de DNHK acht Duitse topproducenten van zonne-energiesystemen voor korte presentaties kunnen aantrekken. Alle producenten zijn bovendien op zoek naar Nederlandse installatiebedrijven, dakdekkerbedrijven en groothandelaren, die hun systemen en producten in Nederland kunnen vertegenwoordigen en in het assortiment willen opnemen. Geïnteresseerden kunnen aparte afspraken met de DNHK maken.

Vooral bouwbedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten en architecten zullen baat hebben bij de innovaties die op 16 maart gedemonstreerd worden en die tot nu toe toch voornamelijk nog uit Duitsland komen. Zonne-energie is één van de meest stabiele en toegankelijke bronnen van duurzame energie. Dat zonne-energie bovendien ook goed is voor de economische stimulans heeft Duitsland inmiddels ruimschoots bewezen. Binnen enkele jaren is de branche in Duitsland uitgegroeid tot een branche met ruim 80.000 werknemers en een omzet van 10 mrd. euro. Ook in Nederland wordt zonne-energie in de directiekamers tegenwoordig besproken net zoals elke andere investering in faciliteiten of productiemiddelen en dit biedt voor u als ondernemer talloze kansen.

Duitse deelnemers aan het forum zijn:

Aanmelding

U kunt zich t/m maandag 1 maart 2010 kosteloos voor het Nederlands-Duitse zonne-energie-forum per e-mail met uw volledige contactgegevens aanmelden.

CONTACT Anouk de Jong
telefoon 070-3114 118
email: a.dejong@dnhk.org
www.dnhk.org


JAN

Workshop Webredactie ZPV

jaar
16

Zaterdag 16 januari houdt de ZPV haar eerste workshop van het nieuwe jaar. De web-redacteuren van de vereniging gaan zich verdiepen in de nieuwe website www.zonnestroomproducenten.org.

Hoofddoel van deze workshop is het leren plaatsen van berichten voor b.v. de nieuwspagina of de agenda. Daarnaast zullen we proberen om een handleiding te ontwikkelen en afspraken te maken over de opmaak van berichten voor de website.

Op langer termijn moet het voor alle ZPV-leden mogelijk worden om berichten te plaatsen, b.v. over hun eigen PV-installatie.

naar boven


doorzoek ZPV-siteZPV op social media

ZPV op Twitter ZPV op Facebook


ZPV-dakenPrijs van ruwe olie